Biobor – A jövő bora

#vegyszermentes

A biotermelés és – gazdálokodási mód tiltja a műtrágyák, növekedés szabályozók és génmanipulációval előállított szaporító anyagok bármilyen alkalmazását.

Lényegesen eltér az egyéb bevált, magas termésátlagokat eredményező, intenzív termelési módoktól, hiszen korlátozza a különböző adalékok, színező- és festékanyagok, valamint tartósítószerek használatának lehetőség

Biobor
A jövő bora

#vegyszermentes

A biotermelés és – gazdálokodási mód tiltja a műtrágyák, növekedés szabályozók és génmanipulációval előállított szaporító anyagok bármilyen alkalmazását.

Lényegesen eltér az egyéb bevált, magas termésátlagokat eredményező, intenzív termelési módoktól, hiszen korlátozza a különböző adalékok, színező- és festékanyagok, valamint tartósítószerek használatának lehetőség

Hazánk egyedülálló adottságai

Magyarország és Jászberény szőlőtermesztésének ökológiai adottságai kedvezőek az ökológiai szőlőtermesztésre. A Kárpát-medence sajátos, védett klímája jobb feltételeket biztosít ehhez a technológiához Nyugat-Európa országainál.

A hazai bio (öko) szőlőtermesztés és borászat előírásai rendszerint szigorúbbak, mint az Európai Unió vonatkozó szabályzata.

Két hivatalos hazai szervezet létezik, amely jogosult a biotermékek ellenőrzésére, a Túri pince bioborainak vizsgálatát a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft végzi.

Mitől bio egy bor?

Attól, hogy tiszta. Vegyszerektől mentes és naturális.

A borkészítésnél nem használunk tartósítószert, borkő-stabilizáló szert, kristálycukrot és jóval kevesebb ként.
A legkézzelfoghatóbb különbség,
hogy nem fájdul meg tőle a fejünk.

Mitől bio egy szőlő?

A szőlőtermelési részben a főbb különbségek, hogy nem használunk gyomirtót, felszívódó vegyszereket és műtrágyát.

Ez azért fontos, mert az összes kijuttatott kemikália visszakerül a talajba ami hosszú távon nagy károkat okozhat, vagy teljesen képtelen lesz önállóan termelésre.

Nosztalgia képek